به گزارش خبرنگار مهر، محمد مدرسی عصر شنبه در نشست بررسی مشکلات خرما در شهرستان دشتستان اظهار داشت: شهرستان دشتستان به عنوان یکی از قطبهای تولید خرمای کشور مطرخ است و لازم است که مشکلات کشاورزان و نخلداران بررسی و مرتفع شود.
وی به قابلیت بالای شهرستان دشتستان در تولید خرما اشاره کرد و بیان داشت: باید از ظرفیتهای موجود در شهرستان به خوبی بهره بگیریم و تلاش کنیم تا وضعیت کشاورزی در شهرستان دشتستان را بهبود بخشیم.
رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه خلیج فارس نبود برنامهریزی بلند مدت را به عنوان یکی از مهمترین مشکلات کشاورزی در دشتستان عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: باید برنامهریزی مناسب و بلندمدتی داشته باشیم تا مجبور به اتخاذ تصمیمات کوتاهمدت نشویم.
وی با تقدیر از تلاشهای نماینده دشتستان در راستای کمک به رفع مشکلات نخداران و کشاورزان، تصریح کرد: امیدواریم نمایندگان مجلس از طریق گفتگو و رایزنی با مسئولان ارشد کشور برای حل مشکلات خرما تلاش کنند.
مدرسی با اشاره به تصویب شش طرح ازمحل مصوبات علمی و پژوهشی استانی در سالهای گذشته، افزود: یکی از طرحهای مصوب، پژوهشکده خرما در دشتستان بود که متاسفانه تنها طرحی که هنوز به اجرا درنیامده همین طرح است.
وی ادامه داد: هم اکنون در آزمایشگاه ها و پژوهشگاه های دانشکده کشاورزی دانشگاه خلیجفارس مطالعاتی در دست اجراست که میتواند کمکهای بسیار مطلوبی به کشاورزان برای فرآوری بهینه محصولات داشته باشد.
رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه خلیج فارس در ادامه بر لزوم تسریع در راهاندازی پژوهشکده خرمای دشتستان تاکید کرد و بیان داشت: مراکز تحقیقاتی و پژوهشی خرما علاوه بر وظیفه تحقیقاتی علمی در بازاریابی و ارائه شیوههای نوین بستهبندی و سوددهی نیز نقشی مهمی و اساسی دارند.
در ادامه این نشست هر یک از حاضرین به تشریح شرایط سالهای گذشته و وضعیت فعلی نخلستانها و نخلداران استان بوشهر و استانهای همجوار پرداخته و وضعیت بازار و قیمت محصول خرما را مورد ارزیابی و بحث و تبادل نظر قرار دادند.
نظر شما